ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Το έτος 1977 και ύστερα από εμπειρία αρκετών δεκαετιών στην καλλιέργεια αμπελιών, ιδρύεται στο Μαλαντρένι του Νομού Αργολίδας μια μικρή μονάδα οινοποίησης, με σκοπό την δραστηριοποίησή της στο χώρο του κρασιού.

Το έτος 2003, με στόχο πάντοτε την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, το οινοποιείο μεταφέρεται σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαλαντρένι, εντός της αμπελουργικής ζώνης Νεμέας (ΠΟΠ). Παράλληλα, στους ήδη υπάρχοντες ιδιόκτητους αμπελώνες ποικιλίας Αγιωργίτικου και Ροδίτη, προστίθενται νέες φυτεύσεις αμπελώνων ελληνικών λευκών ποικιλιών, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Σκλάβα και Μοσχοφίλερο.

Έτσι, η διατήρηση του πλήρους ποιοτικού ελέγχου της πρώτης ύλης (σταφυλιών) με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με τις νέες μεθόδους τόσο της λευκής όσο και της ερυθρής οινοποίησης, καθώς και της παλαίωσης των ερυθρών οίνων σε καινούρια δρύινα βαρέλια, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή εκλεκτών οίνων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και φέρνουν στο ποτήρι μοναδικές γεύσεις και αρώματα που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις και γνώστες του είδους.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το οινοποιείο μας και να ξεναγηθείτε στους χώρους του καθημερινά, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2751072022 ή με αποστολή email σε μία από τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

info@ktimaesmios.gr & ktima_esmios@yahoo.com